נמר
הטיגריס הוא יונק טורף, הגדול ביותר ממשפחת החתוליים. הפרווה כתומה-אדומה, ועליה פסים כהים אנכיים (העוזרים להסוואה בעשב הגבוה), והבטן בהירה. גודלו יכול להגיע לשלושה מטרים, ומשקלו ל-225 ק"ג.
אורח חיים ורביה
הטיגריס חי ביערות טרופיים, ביצות וערבות עשב בדרום-מזרח אסיה, וצד חזירים, צבאים, אנטילופות ותאו.
הטיגריס משחר לטרף בעיקר בשעות בין-הערביים. הוא מתנפל על טרפו מן המארב, כיוון שאין בכוחו לרדוף אחרי הטרף למרחקים ארוכים. בארוחה אחת יכול הטיגריס לבלוע עד 40 ק"ג בשר. הזכרים טריטוריאליים, משוטטים לבדם ומסמנים את שטחם בעזרת שתן, בגללים ובחריצה על עצים. כשהוא אינו משחר לטרף, הטיגריס יושב בדרך-כלל בצל או בבריכות מים כדי להתקרר.
לבגרות מינית הטיגריס מגיע בגיל ארבע שנים; ההריון נמשך 110-98 ימים, והנקבה ממליטה 2 גורים. תוחלת החיים: עד גיל 18 שנים.
הטיגריס בסכנת הכחדה. לפני מאה שנים היו בעולם 100,000 טיגריסים משמונה תת-מינים. שלושה תת-מינים נכחדו במהלך 70 השנים האחרונות: הטיגריס הבאלינזי ב-1930, הטיגריס הכספי ב-1970 וטיגריס ג'אווה ב-1980. על-פי ההערכות, מחמשת תת-המינים הנותרים (טיגריס בנגלי, טיגריס הודו-סיני, טיגריס סיבירי, טיגריס דרום-סין וטיגריס סומאטרה) נותרו כיום פחות מ-5000 בעולם. כשני-שלישים מאלו הם טיגריסים בנגליים, ולארבעת תת-המינים הנוספים, שאוכלוסיותיהם מונות מאות אחדות כל אחת, סיכויים קלושים לשרוד. הסיבות העיקריות להתדלדלות האוכלוסיה הן איבוד שטחי המחיה (כתוצאה מכריתת יערות וכדומה), וציד לשם השגת הפרווה היפה ולשם ייצור תרופות-אליל מאברי הטיגריס.
טיגריסים ברשת
tiger
אתר מצוין של WWF לילדים, כולל מידע רב, תמונות, מפת תפוצה, מידע ותמונות.
אתר להגנה על טיגריסים - אתר של WWF
מרכז מידע על טיגריסים המיועד להגן על חמשת תתי - המינים של נמרים אלו שנותרו בעולם ומצויים בסכנת הכחדה. אפשר ללמוד באתר זה על תתי- המינים השונים של הנמרים, על אזורי המחיה שלהם, על מבנה גופם ועוד, בלוויית פעילויות לילדים.
מצלמות רשת - טיגריסים
צילום חי (וידאו) בפארקי הטבע האולט - פורט-לימפן, אנגליה
צילומים חיים בגן החיות של מינסוטה, ארה"ב.